Kangasniemen laulukilpailu on valitettavasti peruttu tältä kesältä.
Kiitos mielenkiinnosta kilpailuamme kohtaan ja toivottavasti tapaamme näissä
merkeissä kesällä 2022
.

 

Kangasniemen laulukilpailun 2019 tulokset

I palkinto 6500 €,  sopraano Annika Leino


 jaettu III palkinto á 2500 €, sopraanot   Johanna Nylund ja Minna- Leena Lahti

(Kuva: Kristiina Procopé-Hietanen)

 

 

Kangasniemen laulukilpailun 2019 finaaliin on valittu seuraavat laulajat:

Annika Leino, sopraano

Johanna Nylund, sopraano

Ruut Mattila, mezzzosopraano

Laura Juvonen, sopraano

Minna-Leena Lahti, sopraano

Stella Tähtinen, sopraano

Emil Mahjneh, baritoni

Piia Rytkönen, sopraano

 


Alkukilpailussa lauloi 18 laulajaa.

Finaali 14.7. klo 14 Kangasniemi-salissa

 


Tuomaristo:

Mikko Franck, puheenjohtaja

Johanna Rusanen-Kartano

Sirkku Wahlroos-Kaitila

Hannu Niemelä

Rilla Kyykkä

 

Kangasniemen Laulukilpailuun 2019 on esikarsinnassa valittu seuraavat 20 laulajaa:

Engelbarth Johanna, sopraano

Hölsö Veera, sopraano

Juvonen Laura, sopraano

Laakso Sanna, sopraano

Lahti Minna-Leena, sopraano

Leino Annika, sopraano

Liikaoja Jenni, sopraano

Lundell Topias, tenori

Mahjneh Emil, baritoni

Matikainen Aleksi, basso

Mattila Ruut, mezzosopraano

Montonen Marianne, sopraano

Nylund Johanna, sopraano

Piirainen Risto, tenori

Ritanen Marjaana, sopraano

Rytkönen Piia, sopraano

Saari Tiia, sopraano

Salo Milja, sopraano

Tähtinen Stella, sopraano

Urbanski Linda, sopraano 

 

Kangasniemellä 15.4.2019

 

Mikko Franck

tuomariston puheenjohtaja

 ---------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilpailijoiden esittelyt 2019

 

Johanna Engelbarth

Sopraano Johanna Engelbarth  (s. 1985) on valmistunut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta v. 2016. Hän on laulanut oopperasolistina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Ooppera Boxissa. Engelbarth esiintyy säännöllisesti kirkollisissa, operetti- ja Lied-konserteissa sekä orkesterin ja kuoron solistina, viimeisimpinä mm. Aino Ackté-festivaaleilla, Eurajoki Bel Canto-festivaaleilla, Savonlinnan Musiikki-Akatemian konerttisarjassa, Debussyn L'enfant prodiguen Liana, sekä Mozartin Requiemin, Veperae solennes de Confessoren, ja Fauren Requiemin sopraanosolistina ja Respighin jouluoratorion (Lauda per la Natività del Signore) enkelinä. Engelbarthin lauluopettajana toimii Eeva-Liisa Saarinen. Hän on hakenut lisäoppia mm. Mikko Franckin, Rilla Kyykän, Mika Kareksen, Ursula Langmayrin, Ritva Auvisen, Olaf Bärin ja Riikka Hakolan mestarikursseilta

Veera Hölsö

 Sopraano Veera Hölsö (s. 1990) aloitti lauluopintonsa vuonna 2006 Kaustisen musiikkilukiossa Marianne Tunkkarin johdolla. Pääinstrumentti viulu vei vielä silloin nuorta muusikkoa mennessään, mutta kahta AMK-tutkintoa myöhemmin laulu alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Tie vei vuonna 2017 Porin Palmgren-konservatorioon ammatilliselle puolelle Marja Haapaniemen oppiin ja lukuvuonna 2018-2019 hän viimeistelee opintojaan Tampereen konservatoriossa Susanna Tenkanen-Lindemanin johdolla. Hän on ollut laulun pedagogiikkaoppilaana Jyväskylän ja Tampereen ammattikorkeakouluissa, sekä täydentänyt opintojaan Joutsenon laulukurssilla 2018 Sirkka Parviaisen oppilaana ja Ritva Auvisen mestarikurssilla. Hän laulaa Ilmajoen ja Tampereen oopperakuoroissa, sekä Kamarikuoro Näsissä ja Tampere Cappellassa.

 

 

 Laura Juvonen

Sopraano Laura Juvonen (s. 1987) aloitti lauluopintonsa Itä-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 2005 Maikki Apajalahden johdolla. Lauluopinnot ovat jatkuneet Metropolia Ammattikorkeakoulussa ensin Juha Karvosen sekä nykyisin oopperalaulaja Ritva-Liisa Korhosen kanssa vuodesta 2011 eteenpäin. Juvonen opiskelee parhaillaan toista tutkintoaan musiikkipedagogiikassa pääaineenaan klassinen laulu.Vuonna 2017 Juvonen sai paikan Göteborgin oopperan lisäkuorosta sekä Savonlinnan oopperajuhlakuorosta. Savonlinnassa hän on laulanut oopperajuhlakuorossa kahden kesän ajan, kesällä 2018 sekä 2019. Juvonen oli mukana kisaamassa Lappeenrannan laulukilpailussa tammikuussa 2019. Keväällä 2019 Juvonen lauloi Venuksen roolin Helsingin konservatorion tuottamassa Offenbachin operetissa, Orfeus Manalassa. Juvonen teki keväällä 2019 myös Leonoran roolin Paciuksen Kung Karls jakt -oopperaan, jonka tuotti Metropolia Ammattikorkeakoulu. Sanna Laakso

Sopraano Sanna Laakso (s. 1982) opiskelee musiikkipedagogiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta pääaineenaan klassinen laulu. Häntä ovat opettaneet mm. Satu Sippola, Päivi Virolainen-Kalpio ja Maarit Aura. Sanna kuuluu Tampereen Oopperan kuoroon ja on opiskelijaproduktioissa laulanut Pallas Athenen roolin Gluckin oopperasta Paride ed Elena sekä Baban roolin Menotin oopperasta Meedio. Syksyllä 2019 hän esiintyy Kuusiston Muumioopperan Emman roolissa.

 

 

Minna-Leena Lahti

 Minna-Leena Lahti (s. 1988) on kokkolalainen sopraano, kirkkomuusikko ja laulupedagogi. Hän opiskelee tätä nykyä toista vuotta Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa laulunopettajanaan baritoni Hannu Niemelä. Hänen aiempia opettajiaan ovat olleet sopraano Anitta Ranta ja tenori Raimo Niemikorpi. Lisäksi hän on osallistunut muiden muassa Konrad Jarnotin, Martin Catsin, Hillevi Martinpellon ja Camilla Nylundin mestarikursseille. Kokonaisia oopperarooleja Minna-Leenalle on kertynyt tähän mennessä viisi: Pamina (W.A. Mozart Die Zauberflöte), Vitellia (W.A. Mozart, La clemenza di Tito), Female Chorus (B. Britten, The Rape of Lucretia), Micaëla (G. Bizet, Carmen) ja Morgana (G.F.Händel, Alcina). Hän nauttii oopperan tarinankerronnallisista mahdollisuuksista, laulaa, koska laulaminen on kivaa, ja laulattaa muita samasta syystä.

 

Annika Leino

Sopraano Annika Leino (s. 1989) valmistui huhtikuussa 2018 Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, mitä ennen hän valmistui Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta laulupedagogiksi (2014). Hänen oppettajinaan ovat toimineet Sirkka Parviainen, Kaisu Helminen, Maikki Apajalahti ja Maaria Virmavirta. Tällä hetkellä hän opiskelee Johanna Rusanen-Kartanon johdolla. Hänen oopperaroolejaan ovat olleet Serkku (Puccini: Madama Butterfly), Kreivitär Ceprano (Verdi: Rigoletto) sekä Sibelius-Akatemian produktioissa Alice Ford (Verdi: Falstaff), Helena (Britten: Midsummer Night's Dream), Gertrud (Humperdick: Hänsel und Gretel) sekä Kreivitär (Mozart: Figaron häät). Leino on työskennellyt kesinä 2012-15 sekä 2018 Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Hän on laulanut solistina mm. Turun filharmonisen orkesterin Nuorten solistien konsertissa, kantaesittänyt Liisan roolin Pauliina Isomäen oopperassa Unissa kaikki oli selkeämpää (2013) ja Naantalin lasten musiikkijuhlilla ja Turun kamarioopperafestivaalilla 2014 hän lauloi Linnun roolin Kirmo Lintisen lastenoopperassa Voi vietävä!. Talvella 2019 Leino saavutti finaalipaikan Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa ja hänet palkittiin OP Etelä-Karjalan erikoispalkinnolla. Leino on osallistunut mm. Emma Kirkbyn, Ingrid Hauboldtin, Soile Isokosken, Dorothy Irvingin, Martin Katzin ja Wilma Vernocchin mestarikursseille. Hänen työtään ovat tukeneet Musiikin edistämiskeskus, Sibelius-Akatemian Oopperaluokan kummit ry sekä Selim Eskelinin säätiö.


Jenni Liikaoja

 Sopraano Jenni Liikaoja (s. 1989)on valmistunut musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista Taina Piiran oppilaana, pääinstrumenttinaan klassinen laulu. Lauluopinnot ovat jatkuneet Marjut Hannulan ja Ulla Raiskion ohjauksessa. Lisäksi hän viimeistelee musiikkitieteen maisteriopintoja Helsingin yliopistossa. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Soile Isokosken, Hanna-Leena Haapamäen, Hartmut Höllin ja Suomen Lied-Akatemian mestarikursseilla.
Jenni on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuodesta 2015 lähtien ja Ilmajoen Musiikkijuhlien Oopperakuorossa vuodesta 2009 saakka, sekä työskennellyt myös ohjausassistenttina. Jenni on esiintynyt mm. Pohjolan tyttären (J. Tammelin/Satu Sammosta) ja Haltijattaren (J. Kuusisto/Prinsessa ja villijoutsenet) rooleissa. Aiemmin Jenni on kilpaillut Timo Mustakallio - ja Helsinki Lied -kilpailuissa (2015) ja Kangasniemellä (2017).

 

Topias Lundell

Tenori Topias Lundell (s. 1990) aloitti maisteriopintonsa Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa syksyllä 2017. Lundellin rooleihin kuuluvat Male Chorus (Britten: The Rape of Lucretia), Tito (Mozart: La clemenza di Tito), Bardolfo (Verdi: Falstaff), Tom Snout (Britten: Kesäyön unelma) ja Zefirino (Rossini: Matka Reimsiin). Lundellia opettaa Seppo Ruohonen ja hänen aiempia opettajiaan ovat olleet Lasse Riutamaa, Erkki Rajamäki ja Tom Nyman. Ennen lauluopintojaan Lundell  opiskeli musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa ja jazz-viulunsoittoa Pop & Jazz Konservatoriossa. Lundell on laulanut useana kesänä Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Sibelius-Akatemian kevään 2019 Alcina-barokkioopperassa (Händel) hänet nähdään Oronten roolissa.

 

 

Emil Mahjneh

 Baritoni Emil Mahjneh (s. 1992) aloitti lauluopinnot Oulun konservatoriossa Raimo Niemikorven johdolla. Syksystä 2010 lähtien hän opiskeli Oulun ammattikorkeakoulussa laulupedagogilinjalla, jossa hänen opettajinaan toimivat Markku Liukkonen ja Kristjan Moisnik. Syksyllä 2013 hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla, jossa hänen opettajinaan ovat toimineet Seppo Ruohonen (2013-) ja Margareta Brandt (2014-2016). Mahjneh on täydentänyt opintojaan Neil Mackien opissa Lontoossa, Konrad Jarnotin opissa ja osallistunut mm. Elisabeth Werresin, Topi Lehtipuun ja Soile Isokosken mestarikurssille. Lied-musiikkia hän on opiskellut mm. Ilmo Rannan johdolla. Mahjneh on esiintynyt Poliisisoittokunnan solistina ja näyttämöllä nähtiin ensimmäistä kertaa Bernardon roolissa Oulun kaupunginteatterin West Side Storyssa vuonna 2009. Hän lauloi oopperakuorossa Oulun ammattikorkeakoulun Taikahuilu-produktiossa keväällä 2010. Syksyllä 2019 Mahjneh lauloi Juniuksen roolin Sibelius-Akatemian oopperaproduktiossa Rape of Lucretia. Lisäksi Mahjneh on laulanut Sempre, Sempre! - Kohtauksia oopperoista Sibelius-Akatemian produktiossa 2017 ja Prinsessa Adalmina-produktiossa keväällä 2018.

 

 

 Ruut Mattila

Mezzosopraano Ruut Mattila (s. 1991) tekee laulutaiteen maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa Outi Kähkösen johdolla. Aiemmin Mattila on opiskellut Ulla Raiskion, Hanna-Leena Haapamäen ja Helene Gjerrisin (Kööpenhamina) johdolla. Mattila on täydentänyt opintojaan myös mm. Yamina Maamarin, Soile Isokosken ja Paul Farringtonin opetuksessa. Mattilan oopperarooleihin kuuluvat mm. Annio (Mozart: La clemenza di Tito) Sibelius-Akatemian oopperassa, Cis (Britten: Albert Herring) ja 3. poika (Mozart: Taikahuilu) Suomen Kansallisoopperassa sekä Ute Strausin Die Lustigen Nibelungen -operetissa. Mattilaa on kuultu mm. Bachin Matteus-passion ja Jouluoratorion, Händelin Messiaan, Mozartin Requiemin, Pergolesin Stabat materin sekä Rautavaaran Vigilian alttosolistina Suomessa ja Saksassa.

 

 

 Marianne Montonen

 Sopraano Marianne Montonen (s. 1991)opiskelee laulua toista vuottaan Sibelius-Akatemiassa Sirkka Parviainen lauluopettajanaan. Yhdessä pianisti Jasper Koekoekin kanssa Marianne palkittiin jaetulla 3. sijalla Helsinki Lied kilpailussa syksyllä 2018. Tämä lied-duo on saanut ohjausta mm. Sirkka Parviaiselta, Heikki Pelliseltä, Ilmo Rannalta sekä Gustav Djupsjöbackalta. Hän teki oopperadebyyttinsä W. A. Mozartin Figaron häiden Marcellinana opiskellessaan Metropolian Ammattikorkeakoulussa vuonna 2016. Marianne oli vuoden 2017 Timo Mustakallio-laulukilpailun finalisti. Samana vuonna hän valmistui Metropolian Ammattikorkeakoulusta opettajanaan Tehi Sulonen ja aloitti lauluopintonsa Sibelius-Akatemiassa Eeva-Liisa Saarisen johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Soile Isokosken, Ulla Raiskion sekä Gala El Hadidin mestarikursseilla. Hän teki operettidebyyttinsä keväällä 2019 laulaen Euridicen roolin J. Offenbachin operetissa Orfeus Manalassa. 

 Johanna Nylund          

Sopraano Johanna  Nylund (s.1992) viimeistelee laulun maisteriopintojaan Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa Kööpenhaminassa Eva Hess Thaysenin oppilaana. Nylund valmistui musiikkipedagogiksi Savonia-amk:sta keväällä 2017 opettajanaan Annastiina Tahkola. Tammikuussa 2019 Nylund lauloi Viriginia Woolfin roolin oopperaproduktiossa Titanic ( M.Vestergård). Hän esitti Lemminkäisen äitiä Kuopion kaupunginteatterissa keväällä  2017 lastenoopperassa Koirien Kalevala (J.Kuusisto). Nylund on myös laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa kaudella 2016-17. Nylund on esiintynyt sopraanosolistina mm. J.S.Bachin Jouluoratoriossa ja Händelin Messiaksessa. Syksyllä 2018 hän lauloi Vermontin filharmonikkojen solistina saatuaan Bel Canto Instituten kesäkurssilla Orchestral Performance Awardin.

 

 

 

Marjaana Ritanen

Sopraano Marjaana Ritanen  (s. 1992) opiskelee TAMK:in musiikin koulutuksessa esittävän säveltaiteen opintopolulla, opettajanaan Satu Sippola. Lauluopintonsa hän aloitti Kuopion musiikkilukiossa vuonna 2008, josta valmistuttuaan hän jatkoi opintoja muusikon ammattiopinnoissa Kuopion konservatoriossa, Heli Paanasen johdolla. Marjaana on toiminut lukuisissa solistisissa tehtävissä niin konserttien kuin oopperan ja näyttämöllisten musiikkiproduktioiden muodossa. Oopperarooleista mainittakoon W.A. Mozartin Taikahuilusta toinen nainen, Tuomas Turriagon satuooppera Prinsessa Papupadasta Hovineito ja Mummo ja G.C. Menotin The Mediumista Mrs. Nolan. Marjaana laulaa myös Tampereen Oopperan kuorossa.

 

Piia Rytkönen

Iisalmelaissyntyinen sopraano Piia Rytkönen  (s. 1990) aloitti ammatilliset lauluopintonsa 2009 Kuopion konservatoriossa opettajanaan Heli Paananen.  Rytkönen valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun esittävän säveltaiteen linjalta 2017 opettajanaan Petri Antikainen. Syksyllä 2018 hän aloitti maisteriopinnot Grazin taideyliopiston oopperalinjalla Itävallassa. Kilpailujen saralla Rytkönen nähtiin Timo Mustakallio -laulukilpailun 2015 finaalissa. Helsinki lied! 2015 -kilpailussa Rytkönen oli pianisti Juuli Vaulasvirran kanssa erikoispalkinnolla palkittu finalistipari. Lappeenrannan laulukilpailussa 2019 Rytkönen ylsi semifinaaliin. Rytkösen lavalla tähän mennessä esittämät kokonaiset oopperaroolit ovat J. Haydnin oopperassa Il Mondo della Luna ”Clarice” (Tampere) sekä F. Poulencin oopperassa Les Dialogues des Carmelites  ”Constance” (Graz). Rytkönen on esiintynyt aktiivisesti liedin parissa sekä laulanut mm. Amko-sinfonian, Tahdistin-orkesterin sekä Ylä-Savon sinfonian solistina.Tiia Maria Saari

Sopraano Tiia Maria Saari (s. 1989) on helsinkiläinen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistunut kirkkomuusikko ja laulaja. Hän työskentelee Kannelmäen seurakunnassa kanttorina ja opettaa laulua niin yksityisoppilaille kuin usealle kuorollekin. Tiia Maria esiintyy myös säännöllisesti laulajana erityisesti pääkaupunkiseudulla ja tuohon ohjelmistoon kuuluu paljon klassista kirkkomusiikkia, romanttista liediä sekä kevyitä laulelmia. Sibelius-Akatemiassa hänen laulunopettajinaan ovat olleet Petri Lindroos, Hannu Niemelä ja Margareta Haverinen.  

 

Milja Salo

 Sopraano Milja Salo (s. 1986) valmistui keväällä 2016 Lahden ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogilinjalta Sirkka Parviaisen johdolla. Vuonna 2012 hän valmistui muusikoksi Lahden konservatoriolta opettajanaan Risto Saarman. Milja on laulanut solistina sekä oopperoissa että kirkkoteoksissa, joista viimeisimpänä mainittakoon Kimmo Ruotsalan fantasiaooppera Tomtebobarnen. Lisäksi hän on laulanut Savonlinnan oopperajuhlakuorossa vuosina 2016-2017. Vuonna 2014 Milja osallistui Kangasniemen laulukilpailuihin. Nykyisin hän käy Ritva-Liisa Korhosen yksityistunneilla ja esiintyy säännöllisesti pianistinsa kanssa. Milja toimii Lahden Wellamo-opistossa laulun tuntiopettajana.

 

 

Stella Tähtinen

Turkulainen sopraano Stella Tähtinen (s. 1995) valmistui vuonna 2018 musiikin kandidaatiksi Manchesterista Royal Northern College of Musicista, jossa hän opiskeli opettajanaan Sarah Rhodes. Lauluopintonsa Stella aloitti vuonna 2010 Turun konservatoriossa Sirja Multamäen johdolla ja hän on viime vuosina myös täydentänyt opintojaan Johanna Rusanen-Kartanon sekä Gary Cowardin opissa. Vuonna 2018 Stella lauloi Margaretin roolin Giancarlo Menottin oopperassa The Telephone osana RNCM:n Spotlight-konserttisarjaa ja hän on myös laulanut RNCM Operan kuorossa Kurt Weillin Street Scenessä (2015) ja Händelin Theodorassa (2017).Tärkeimpiin viimeaikaisiin esiintymisiin kuuluvat debyytti Manchesterin Stoller Hallissa osana Chetham’s International Piano Festivalia sekä Rameaun In Convertendo RNCM Concert Hallissa. Vuonna 2016 Stellalle myönnettiin RNCM:n Freckleton Prize & Doherty Cup -resitaalipalkinto.


 

Linda Urbanski

 Sopraano Linda Urbański (s. 1985) on koulutukseltaan biotekniikan DI, joka viimeistelee väitöskirjaansa TaY:n Lääketieteen ja biotieteiden laitoksella. Klassista laulua hän on opiskellut Pirkanmaan Musiikkiopistossa ja seuraavilla laulun mestarikursseilla: Johanna Rusanen-Kartano, Päivi Nisula ja  Seppo Ruohonen. Vuodesta 2014 hänen opettajanaan on toiminut oopperalaulaja Jaakko Ryhänen. Urbański on laulanut mm. Tre Filharmonian, Treen Akateemisen Sinfoniaorkesterin, Messukylän Kantaattiorkesterin sekä useiden kuorojen solistina. Oopperan puolella hän on tehnyt seuraavat solistiset roolit: Nukkumatti/Kastekeiju (E. Humberdinck: Hannu ja Kerttu), Sentraali (O. Kortekangas: Veljeni vartija), Paimentyttö (L. Madetoja: Pohjalaiset) ja Taikatyttö cover (M. Leinonen: Taikapuu). Treen Oopperan kuoroon hän on kuulunut vuodesta 2016. Tampereen lisäksi Urbański on konsertoinut mm. Hämeenkyrössä, Ruovedellä, Karunassa ja Sastamalassa.

 

 

 

 

 

 

Kangasniemen laulukilpailu on valitettavasti peruttu tältä kesältä.
Kiitos mielenkiinnosta kilpailuamme kohtaan ja toivottavasti tapaamme näissä
merkeissä kesällä 2022.

 

ILMOITTAUDU LAULUKILPAILUUN 2021
 ilmoittautumislomake [PDF]
 

KANGASNIEMEN LAULUKILPAILUN SÄÄNNÖT 2021
Säännöt [PDF]

 

Kangasniemen laulukilpailun historiaa

Kilpailun voittajat vuodesta 1987 lähtien

2019 Annika Leino
2018 Tiitus Ylipää
2017  Iida Antola
2016   Maiju Vaahtoluoto
2015   Joonas Asikainen
2014   Jaettu 1. sija Anu Ontronen, Erica Back
2013   Jaettu 1. sija Tuuli Takala, Suvi Väyrynen
2012   Anna Immonen
2011   Ann-Marie Heino ja Eeva Hartemaa
2010   Eeva-Maria Kopp
2009   Miina-Liisa Värelä
2008   Pauliina Linnosaari
2007   Mia Heikkinen
2006   Jaettu 2. sija, Juha Koskela, Joose Vähäsöyrinki
2005   Jussi Ziegler
2004   Jaettu 1. sija, Therese Karlsson, Laura Heinonen
2003   Raisa Karilainen
2002   Mika Pohjonen
2001   Jaettu 1. sija, Tuula Paavola, Mia Huhta
2000   Arttu Kataja
1999   Sirkka Lampimäki
1998   Jaettu 2. sija, Krista Kujala, Kai Huopainen
1996   Sirkka Parviainen
1997   Raija Regnell
1995   Anna-Maria Jurvelin
1994   Tove Åman
1993   Heikki Kilpeläinen
1992   Kai Valtonen
1991   Pia Freund
1990   Hans Lydman
1989   Johann Tilli
1988   Lassi Virtanen
1987   Riikka Hakola