Kangasniemen
MusiikkiviikotMIKKO FRANCK


Mikko Franck on ollut Kangasniemen Musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja ja laulukilpailun tuomariston puheenjohtaja vuodesta 2003. Vuosina 2002–2007 Franck toimi Belgian Kansallisorkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Vuosina 2006–2013 hän työskenteli Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina ja vuodet 2008-2013 myös Oopperan taiteellisena johtajana.
Mikko Franck aloitti uransa kapellimestarina vain 17-vuotiaana ja on sen jälkeen johtanut mm. Berliinin, Los Angelesin, Lontoon, New Yorkin ja Wienin filharmonikkoja sekä Chicagon ja Tokion sinfoniaorkestereita. Oopperaa hän on johtanut mm. New Yorkin Metropolitanissa, Lontoon Covent Gardenissa ja Wienin valtionoopperassa. Ranskan radion filharmonisen orkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina Franck aloitti syksyllä 2015 ja vuodesta 2017 lähtien Accademia Nazionale di Santa Cecilia –orkesterin päävierailijana.

(Kuva: Heikki Tuuli)

 

 

Lotta Emanuelsson

Kangasniemen laulukilpailun juontaja Lotta Emanuelsson  on pianisti ja musiikkijournalisti. Hänen päätyönsä on tällä haavaa Yleisradiossa konserttituotantojen ja laulumusiikin parissa. Muusikkona Lotta Emanuelssonia kiinnostaa erityisesti lied ja kamarimusiikki. Kangasniemellä hän on esiintynyt laulajien pianistina vuosien varrella moneen otteeseen sekä voittanut Poleenin liedpianistikilpailun vuonna 2002.

 

Tuula Hällström


Diplomipianisti Tuula Hällström on erikoistunut liediin ja kamarimusiikkiin. Hän konsertoi aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa ja on haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla.

Hällström voitti Pieksämäellä järjestettävän, Suomen ainoan lied-pianistikilpailun kesällä 1999. Viulisti Anna Kahanpään kanssa hän voitti kamarimusiikkikilpailu Juvenalian. Soolopianistina hän on saavuttanut toisen sijan Ilmari Hannikainen -pianokilpailussa, ja hänet palkittiin myös Helmi Vesa -kilpailussa.

Opintonsa Hällström aloitti Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa opettajanaan mm. Collin Hansen, jonka kanssa yhteistyö jatkui myös Sibelius-Akatemiassa. Keväällä 2003 hän suoritti pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna. Mestarikursseilla Hällströmin opettajina ovat olleet mm. Konstantin Bogino ja Ralf Gothóni, ja lied-musiikkia hän on opiskellut Collin Hansenin lisäksi mm. Gustav Djupsjöbackan, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla.

Tuula Hällström on esiintynyt Suomessa mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Espoon Urkuyössä ja Aariassa, Mäntän Musiikkijuhlilla, Kangasniemen Musiikkiviikoilla, Tuusulanjärven Kamarimusiikissa ja Naantalin Musiikkijuhlilla. Muista maista mainittakoon Ruotsi, Viro, Puola, Britannia, Unkari, Japani ja USA.

MAIJU VAAHTOLUOTO 


Maiju Vaahtoluoto on Savonlinnasta lähtöisin oleva nuori oopperalaulaja, joka viihtyy näyttämöllä niin mezzosopraano- kuin alttoroolienkin parissa. Kautena 2018/2019 hän on kiinnitettynä Berliinin Deutsche Operin stipendiaatiksi, jossa hänen tärkeimpiä roolejaan ovat Rigoletton Maddalena (Verdi), Lentävän Hollantilaisen Mary (Wagner) ja Jevgeni Oneginin Filipjevna(Tchaikovsky). Hän on tehnyt Deutsche Operin lavalla myös useita muita rooleja,joita olivat mm. Hoffmannin Kertomusten Äidin ääni (Offenbach), Taikahuilun 3.nainen ( Mozart) ja Boris Godunovin Xenian imettäjä(Mussorgsky).

Maijun opinnot musiikin parissa alkoivat nuorella iällä Savonlinnan Musiikkiopistossa, josta tie jatkui Savonlinnan Taidelukion Ooppera- ja musiikkiteatterilinjan kautta Kokkolaan Keski- Pohjanmaan Konservatorioon ja Centria Ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui laulunopettajaksi vuonna 2013. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian Laulutaiteen koulutusohjelmassa, josta valmistui musiikin maisteriksi syksyllä 2017. Maijun laulunopettajia ovat olleet mm. Sirkka Haavisto, Ritva-Liisa Korhonen ja Johanna Rusanen-Kartano.

Maiju Vaahtoluoto on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2008-2014 sekä esiintynyt useissa oopperarooleissa ammatti- sekä opiskelijaproduktioissa Suomessa, joista mainittakoon Kate Pinkerton Puccinin Madama Butterflyssä Savonlinnan Oopperajuhlilla, Mozartin Taikahuilun 3.nainen Suomen Kansallisoopperassa sekä Oberon Sibelius-Akatemian oopperan Kesäyön unelmassa(Britten). Maiju on laulanut myös useiden oratorio- ja orkesteriteosten alttosolistina, mm. Bachin Johannes-passiossa, Mendelssohnin Eliaksessa sekä Rossinin Petite Messe Solennellessa.

Maiju on Kangasniemen Laulukilpailun voittaja vuodelta 2016. Hänelle myönnettiin Martti Talvela-säätiön vuoden 2018 apuraha ja samana vuonna hän oli Päivi ja Paavo Lipposen rahaston Vuoden solisti yhdessä Taavi Oramon kanssa.

Tulevalla kaudella 2019/2020 Maiju vierailee Staatstheater Oldenburgissa, jossa hän mm. tekee debyyttinsä Verdin Naamiohuvien Ulricana.

www.maijuvaahtoluoto.com


MAARJA PLINK 

Diplomipianisti Maarja Plink valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2009 ja korrepetition koulutusohjelmasta vuonna 2013. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa.

Maarja Plink on voittanut Juvenalia -kamarimusiikkikilpailun v. 2001 ja kansainvälisen Tiit Kuusik -liedkilpailun v. 2011 Virossa.

Maarja Plink on toiminut korrepetiittorina Suomen Kansallisoopperassa, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä maakuntaoopperoissa.

RIIKKA HAKOLA 

Sopraano Riikka Hakolan ura laulajattarena pääsi kunnolla alkuun, kun hän vuonna 1987 voitti Kangasniemen laulukilpailun 1. sekä 1988 Timo Mustakallio-kilpailun 2. palkinnon. Hän on suorittanut Sibelius- Akatemiassa musiikin maisterin tutkinnon ja opiskellut laulua lisäksi lukuisilla mestarikursseilla sekä yksityisesti Lontoossa, Berliinissä, New Yorkissa ja Milanossa.
Hakolan oopperaohjelmistoon kuuluu yli 50 merkittävää roolia, kuten Donna Anna ja Donna Elvira (Don Giovanni), Anna Bolena, Fiordiligi (Cosi fan tutte), Adina (Lemmenjuoma), Nedda (Pajazzo), Rosalinde (Lepakko), Arabella, Michaela (Carmen), Rosina (Sevillan Parturi), Natasha (Sota ja Rauha), Juliette (Romeo et Juliette), Monica (Meedio), Mimi (La Boheme), Tosca, Desdemona (Otello), Chiang Ching (Nixon in China), Hanna Glawary (Iloinen Leski) ym.
Hakola debytoi Suomen Kansallisoopperassa 1990 Lucia di Lammermoorin nimiroolissa. Debyyttinsä jälkeen hän esiintyi Kansallisoopperan solistitehtävissä parinkymmenen vuoden ajan. Hakola tunnetaan erityisesti italialaisten oopperoiden vahvana tulkitsijana.
Riikka Hakolan kenties kuuluisin oopperarooli on La Traviatan Violetta, jota hän on esittänyt Suomen Kansallisoopperan lisäksi kymmenessä muussa maassa mm. Tukholman ja Kööpenhaminan Kuninkaallisissa Oopperoissa, Oslon Kansallisoopperassa sekä Bolshoissa Moskovassa. Savonlinnan Oopperajuhlilla Hakolan rooleja ovat olleet mm. Hilda Rautavaaran Aleksis Kivessä, Onerva Heinisen Veitsi-oopperassa, Erste Dame Taikahuilussa sekä Marzelline Fideliossa. Suomalaisista oopperoista mainittakoon Melartinin Aino, Crusellin Pieni Orjatar. Tikan Frieda ja Kyllösen Tango-Solo ovat sävelletty erityisesti hänen äänelleen.
2018 hän esiintyi Tampereen Biennalessa Fageruddin Silvia ja minä-oopperan Silviana. Donna Annan rooli on vienyt Hakolaa Suomen Kansallisoopperan lisäksi Düsseldorfin, Bonnin ja Riian oopperataloihin sekä Baltimoren ja Washingtonin oopperoihin. Vuonna 2002 New Yorkin Metropolitan kutsui Hakolan Prokofievin Sota ja Rauha -oopperan Natashaksi.
Riikka Hakola on esiintynyt ooppera- ja musiikkifestivaaleilla mm. Garsingtonissa, Macaossa, Bayreuthissa, Splitin Kesässä, Rio de Janeirossa, Al Bustan festivaalilla Beirutissa, Mosanin kesäfestivaalilla Belgiassa, Maria Biesu -festivaalilla Moldovassa sekä lukuisilla suomalaisilla festivaaleilla mm. Kuhmossa, Ilmajoella ja Turun musiikkijuhlilla. Vuonna 2012 hänet valittiin vuoden taiteilijaksi Lohjan Tenoripäiville. Hakolalla on ollut kysyntää myös lied- ja orkesterikonserttien solistina. Hän on esiintynyt konserteissa paitsi eri puolilla Eurooppaa myös mm. Kiinassa, Venäjällä, Singaporessa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa. Hakola on esiintynyt useimpien suomalaisten orkesterien ohella mm. Düsseldorfin Sinfonikkojen, Leipzigin MDR-sinfoniaorkesterin, Rheinland-Pfalz Staatsphilharmonien, Slovakian Radion sinfoniaorkesterin, Lontoon Barbican Centerissä LSSO:n, Budapestin Sinfoniaorkesterin, Oslon Radion Sinfoniaorkesterin, Själlannin Sinfoniaorkesterin, Gävlen Sinfoniaorkesterin, I Virtuosi di Pragan, Primavera Kamariorkesterin ja Moskovan Filharmonikkojen vieraana.
Hän on esiintynyt omin lauluresitaalein Suomen lisäksi mm. Englannissa, Islannissa, Venäjällä, Belgiassa, Libanonissa, Israelissa, Espanjassa, Saksassa, Slovakiassa, Unkarissa ja Sloveniassa. Hakola on esiintynyt Suomen ulkoministeriön “Kulttuurilähettiläänä” eksoottisissakin maissa kuten Kazakstan, Uzbekistan ja Turkmenistan sekä Yhdysvalloissa, Eestissä, Saksassa,Venäjällä ja Englannissa. Vuonna 2003 Hakola esiintyi Hartwall-Arenalla yhdessä tähtitenori Placido Domingon kanssa.
Riikka Hakola on levyttänyt sekä uutta että vanhaa musiikkia. Suomen Yleisradion ja TV 2:n televisiofilmatisoinneista mainittakoon Offenbachin Orfeus Manalassa (Eurydike) ja Weillin Mahagonny (Jenny), mikä myös voitti 1. palkinnon BANFF-kilpailussa Kanadassa. Marikki Hakolan lyhytelokuvassa hän esittää “Luonnottaren” osan Sibeliuksen sinfonisessa runossa.
Hakola on kantaesittänyt suomalaisten säveltäjien teoksia, mm. Hämeenniemi: Lintu ja Tuuli,

 

 

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI 

Kuopion kaupunginorkesteri, Itä-Suomen suurin sinfoniaorkesteri, jatkaa yli satavuotista kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen samalla koko maakuntaa.Elokuussa 2018 orkesterin ylikapellimestarina aloitti Jaakko Kuusisto. Atso Almila jatkaa orkesterin toisena kapellimestarina. Kuopion kaupunginorkesterin kunniakapellimestari on akateemikko Jorma Panula.

Kuopion kaupunginorkesterin pääkapellimestareina ovat aiemmin toimineet Lauri Siimes, Nicholas Smith (Englanti), Pertti Pekkanen, Robert Black (Yhdysvallat), Atso Almila, Shuntaro Sato (Japani), Vello Pähn (Viro), Sascha Goetzel (Itävalta) ja Alberto Hold-Garrido (Espanja-Ruotsi) kesään 2018 saakka.  Orkesterilla on vuodessa keskimäärin 60 konserttia, joista suurin osa pidetään Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa; orkesterin esiintymiset Musiikkikeskuksessa ja sen ulkopuolella houkuttelevat yleisöä vuosittain noin 40.000.

Kaupunginorkesteri pyrkii huomioimaan ohjelmistosuunnittelussaan eri ikä- ja asiakasryhmät mahdollisimman laaja-alaisesti. Sinfonisen ohjelmiston ohella se tarjoaa kuulijoilleen myös mm. kamarimusiikkia ja yhdistää voimansa eturivin suomalaisten viihdetaiteilijoiden (mm. Juha Tapio & Johanna Kurkela, Paula Koivuniemi, Vesa-Matti Loiri, Virve Rosti & Pave Maijanen, Suvi Teräsniska, Marco Hietala, Timo Rautiainen & Jarkko Martikainen, Jarkko Ahola) kanssa monimuotoisissa produktioissa.

Yleisö- ja taidekasvatustyö on jatkuva osa Kuopion kaupunginorkesterin toimintaa: vuonna 2018 käynnistettiin orkesterin toinen kummilapsiprojekti Suomen 100-vuotisjuhlavuonna eli 2017 syntyneiden kuopiolaislasten kanssa, lisäksi orkesteri on aktiivisesti mukana Kuopion kaupungin yleisö- ja taidekasvatusprojekteissa (mm. K9-toiminta, Kulttuuripolku) sekä järjestää omia lapsille suunnattuja konsertteja.

Konsertit yhteistyössä muiden ammattiorkestereiden sekä -kuorojen kanssa eri puolilla Suomea sekä konsertit Kuopion alueella ja maakunnassa ovat myös tärkeä osa Kuopion kaupunginorkesterin toimintaa. Orkesteri on myös osallistunut vuosikymmenien ajan Kuopion Oopperan tuotantoon. Lisäksi orkesteri on tehnyt monivuotista yhteistyötä Savonlinnan Oopperajuhlien ja muiden festivaalien kanssa sekä tuottanut oopperaa yhteistyössä mm. Moskovan Novaja Operan kanssa.

Kuopion kaupunginorkesteri on esiintynyt viimeisen vuosikymmenen aikana Suomen rajojen ulkopuolella mm. Ruotsissa, Tanskassa, Itävallassa, Japanissa ja Kiinassa. Orkesteri on levyttänyt Finlandia Records -levy-yhtiölle sekä japanilaiselle Octavia Records -levy-yhtiölle. Viimeisin levytys julkaistiin keväällä 2015 Alba Recordsille.

 

JOHANNA RUSANEN-KARTANO


Dramaattinen sopraano Johanna Rusanen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Berliinissä ja Wienissä. Johanna Rusanen on voittanut Timo Mustakallio-laulukilpailun 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun 1996.
Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela-stipendin ja vuosiksi 1998-2000 hänelle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin.
 Johanna Rusanen palkittiin Karita Mattila-palkinnolla vuonna 2001.

Johanna Rusanen debytoi Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 1997. Hän on laulanut myös Berliinin Deutsche Operissa, Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan oopperajuhlien tuotannossa, Torinon Teatro Regiossa, Teatro Municipal de São Paulossa sekä Deutsche Oper am Rheinissa. Hänen tärkeimpiä roolejaan ovat Puccinin Tosca ja Turandot, Verdin Kohtalon voiman Leonora, Wagnerin Tannhäuserin Venus, Lohengrinin Ortrud ja Tristan ja Isolden Isolde.

Johanna Rusanen on konsertoinut kotimaisten musiikkijuhlien lisäksi mm. Chicagon Grant Park Music festivaaleilla, Varsovan Beethoven festivaaleilla sekä Lontoon BBC Proms festivaaleilla.

Vuonna 2017 Johanna Rusanen laulaa mm. Louchen roolin Turun Logomossa helmikuussa 2017 maailmanensi-iltaan tulevassa Müller-Berghausin oopperassa Die Kalewainen in Pochjola, Ida Lankisen roolin Kantelisen Mannerheim-oopperassa Ilmajoen musiikkijuhlilla kesäkuussa 2017, Sallisen Kullervo-oopperan äidin roolin Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa 2017 sekä Wagnerin Ring-tetralogian Brünnhilden roolit Suomen Kansallisoopperassa kausina 2020-2021.

Laulajanuransa ohella Johanna Rusanen toimii myös Siuntion Lauluakatemian taiteellisena johtajana. 

 

TampereRaw -yhtye

TampereRaw on Tampereella vuodesta 2001 toiminut pääosin Tampere Filharmonian soittajista koostuva pienyhtye, jonka ajatuksena on sen perustamisesta lähtien soittaa konserttikokonaisuuksia, joissa uuden suomalaisen konserttimusiikin osuus on vahva. Kunnianhimoinen yhtye on tilannut ja kantaesittänyt vuosien varrella lukuisia nykymusiikkiteoksia ja mahdollistanut usealle säveltäjälle sen ensimmäisen ja tärkeimmän esityksen. Vuosien pitkäjänteinen työ on poikinut erinomaisten esitysten lisäksi maahamme vahvan säveltäjäsukupolvien jatkumon. 

Anna Angervo, viulu
Elina Sipilä, sello
Janne Pesonen, klarinetti
Ville Hautakangas, piano

http://tampereraw.fi/

 

 

Pianisti Iiro Rantala: Twelve Months

Suomen merkittävin jazz-pianisti ja -säveltäjä Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettä, kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös kansainvälisesti menestyksekkään soolouran.

“Iiro Rantalan esityksessä yhdistyvät hienostunut pianotyöskentely, ennen kuulemattomat musiikilliset ideat, äly, tunne ja ennen kaikkea huumori”-FAZ

“Iiro Rantala on luonnonlahjakkuus koskettimissa” -Jazzthing

“Iiro Rantala on taiteilija, joka palvelee työvälinettään virtuoosimaisesti. Hän käyttää tulkinnoissaan käsiensä kaikkia voimia saaden esityksen kuitenkin näyttämään äärimmäisen keveältä” -Fono Forum.

Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä on aina ylittänyt genrerajat naureskellen, niin nytkin uudessa esityksessään:

Twelve Months on vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Uusiin sävellyksiinsä Iiro Rantala on saanut tällä kertaa innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä. Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden, kaikki 12 kuukautta läpi. Mukaan sisältyy ihmisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan, ja joka melkein aina on pettymys.

(Kuva: Maarit Kytöharju)


MATTI SALMINEN
kuningasbasso

Matti Salmisen ura kansainvälisellä huipulla on kestänyt jo puoli vuosisataa. Salminen on yksi aikamme merkittävimmistä bassoista ja esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Kangasnie
men Musiikkiviikoilla. Salmisen oopperarepertuaariin kuuluu noin 40 bassoroolia. Salmisen sydäntä lähellä ovat nuoret suomalaiset laulajat. Säätiönsä tuella hän jakaa vuosittain stipendejä aloitteleville laulajille sekä auttaa heitä eteenpäin kansainvälisen uran luomisessa.

(kuva: Heikki Tuuli)

 

 

TIITUS YLIPÄÄ

Kangasniemen laulukilpailun voittaja, baritoni Tiitus Ylipää viimeistelee opintojaan Sibelius-Akatemian  oopperakoulutuksessa Hannu Niemelän johdolla. Hän valmistui  Tampereen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 Muusikoksi (AMK). Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa hän on laulanut roolit Figaro (W.A Mozart: Figaron häät), Joel (E. Rautavaara: Tietäjien lahja),  Demetrius (B. Britten: A Midsummer Night´s Dream) ja Ford (G.Verdi: Falstaff). Ylipää on myös vieraillut Vaasan oopperan, Porin  oopperan ja Helsingin Juhlaviikkojen oopperaproduktioissa. Viime vuoden keväänä hän lauloi  Aleksanterin teatterissa Marullon roolin  Verdin Rigolettossa ja syksyllä 2018 Tampereen Tuomiokirkossa Mozartin Requiemissa bassosolistina.
Tämän vuoden keväällä   Ylipää lauloi Suomen Kansallisopperassa kahdessa produktiossa: Djurens Planet ja Lastenoopperassa Carmen. Hänen opintojaan Sibelius-Akatemiassa ovat tukeneet Pirkanmaan kulttuurirahasto, Selim Eskelinin säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö ja Sibelius-Akatemian oopperakummit ja Suomen kulttuurirahasto. Lappeenrannan laulukilpailussa  tammikuussa 2019 Tiitus Ylipää sijoittui kolmannelle sijalle miesten sarjassa.

 


SANNA ILJIN


Sanna Iljin on kesällä 2018 Kangasniemen-laulukilpailuissa ja vuonna 2017 Timo Mustakallio-laulukilpailuissa palkittu sopraano. Hän lauloi ammatillisen oopperadebyyttinsä kaudella 2017-2018 Jyväskylän Oopperan Carmenissa Frasquitan roolissa. 
Sanna Iljin on esiintynyt solistina mm. Savonlinnan oopperajuhlilla, Espoon Urkuyö ja aaria-festivaalilla sekä Beniamino Gigli-gaalakonsertissa.  
Sanna Iljin aloitti ammatilliset lauluopinnot syksyllä 2016 Hanna-Leena Haapamäen johdolla Helsingin konservatoriolla ja on jatkanut opintojaan syksystä 2018 Helsingin Metropolian puolella. Sanna on opiskellut myös Jenni Lättilän, Johanna Rusasen sekä Irina Gavrilovichin johdolla. 
Tammikuussa 2017 Iljin voitti Lied-parinsa kanssa Tallinnassa järjestetyn “in Corpore”-kamarimusiikkikilpailun, ja esiintyi Miisan roolissa Ilkka Kuusiston Muumioopperassa Helsingin konservatoriolla. Kesällä 2017 Sanna lauloi Kokkolan oopperan tuotannossa Meyerbeerin oopperassa L´étoile du Nord ja syksyllä 2017 Valletton roolissa Opera Boxin tuottamassa Monteverdin Poppean kruunauksessa. 
Sanna Iljin on myös Sibelius-Akatemialla opiskeleva konserttipianisti. Pianistina Sanna on esiintynyt mm. HKO:n ja RSO:n solistina, sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla, joista mainittakoon Kyoto International Chamber Music Festival, Berliinin filharmonikoiden Musik Fest-konserttisarja, Kuhmon kamarimusiikki sekä Turun musiikkijuhlat. 

 

JARI HIEKKAPELTO

Jari Hiekkapelto on opiskellut Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Collin Hansenin ja Margit Rahkosen, sekä orkesterinjohtoa mm. Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla. Hiekkapelto on esiintynyt Lied- pianistina ja toiminut korrepetiittorina ja apulaiskapellimestarina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä maakuntaoopperoissa. Vuosina 2000-2006 hän työskenteli pääkorrepetiittorina ja kapellimestarina Saksassa Pforzheimin ja Regensburgin oopperataloissa. Suomessa hän on johtanut mm. Ooppera Skaalan ja Vaasan Oopperan produktiota, Vantaan Viihdeorkesteria, Pori Sinfoniettaa ja Suomalaista Barokkiorkesteria. Parhaillaan hän työskentelee myös Sibelius-Akatemiassa korrepetition lehtorina.