top of page

HAE KURSSILLE
SÄHKÖPOSTITSE

Kursseille haku on nyt auki!

Kursseille haetaan 24.5.2024 mennessä sähköpostitse: info@kangasniemenmusiikkiviikot.fi

 

Viestissä tulee mainita hakijan nimi ja yhteystiedot, mille kurssille hakee ja liitteenä pyydetään lähettämään CV ja laulunäyte.

 

Oopperakurssille hakevat pianistit lähettävät ainoastaan CV:n.

 

Kursseille valituille ilmoitetaan 7.6.2024 mennessä.

Tiedustelut:
Irene Spännäri
Puh. 040 596 4692
irene.spannari@kangasniemi.fi

Hae kurssille
Opettajat

Opettajat

Mikko Franck

Mikko Franck on ollut Kangasniemen Musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja ja laulukilpailun tuomariston puheenjohtaja vuodesta 2003. Vuosina 2002–2007 Franck toimi Belgian Kansallisorkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Vuosina 2006–2013 hän työskenteli Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina ja vuodet 2008-2013 myös Oopperan taiteellisena johtajana.
Mikko Franck aloitti uransa kapellimestarina vain 17-vuotiaana ja on sen jälkeen johtanut mm. Berliinin, Los Angelesin, Lontoon, New Yorkin ja Wienin filharmonikkoja sekä Chicagon ja Tokion sinfoniaorkestereita. Oopperaa hän on johtanut mm. New Yorkin Metropolitanissa, Lontoon Covent Gardenissa ja Wienin valtionoopperassa. Ranskan radion filharmonisen orkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina Franck aloitti syksyllä 2015.

Mikko Franck
Rilla Kyykkä

Rilla Kyykkä

Oopperakorrepetiittori, diplomipianisti Rilla Kyykkä on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran. Hän on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla korrepetiittorina 20 kesänä, Helsingin Konservatoriossa pianonsoiton opettajana ja säestäjän virassa, Suomen kansallisoopperassa korrepetiittorina ja pääharjoittajana, Sibelius-Akatemiassa professorin assistenttina, säestäjänä, korrepetitiolehtorina, oopperakoulutuksen varajohtajana ja oopperaosaston johtajana kunnes muutti Saksan Nürnbergin Valtionoopperaan harjoittajaksi. Muutto Leipzigiin käynnisti mittavan freelance-uran niin kotimaassa kuin ulkomailla nimekkäiden laulajien harjoittajana, konserttipartnerina ja merkittävien kesäkurssien opettajana ja tasokkaiden produktioiden harjoittajana.
Rilla Kyykkä oli Suomen kansallisoopperassa taiteellisena suunnittelupäällikkönä 2008-2019 päätehtävänään vierailevien solistien etsiminen ja löytäminen ja heidän kiinnittämisensä.

 

Kangasniemen Musiikkiviikot ovat olleet oleellinen osa Rilla Kyykän kesäohjelmaa vuodesta 2008 lähtien, jolloin hän oli ensimmäistä kertaa Kangasniemen laulukilpailun tuomaristossa ja kesästä 2009 alkaen jokakesäisellä oopperakurssilla opettajana Mikko Franckin kanssa. Nykyisin Rilla Kyykkä toimii myös Kangasniemen Musiikkiviikkojen suunnitteluvastaavana.

Reetta Haavisto

Sopraano Reetta Haavisto on Sibelius-Akatemiasta valmistunut oopperalaulaja ja ammattikorkeakoulu Metropoliasta valmistunut laulupedagogi, jolle opettaminen laulamisen ohella on intohimo.

”Olen opettanut oopperalaulajantyöni ohella niin laulun opiskelijoita kuin ammattilaisiakin mm. mestarikursseilla, yksityisesti, Suomen Lied-akatemia ry:ssä, Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutissa ja Malmön oopperakoulutuksessa Ruotsissa. Tällä hetkellä opetan pääaineisia laulunopiskelijoita Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa.”

 

Niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin laulukilpailuissa Reetta Haavisto on voittanut lukuisia palkintoja, erityisesti Lied-musiikissa.

Viimeisimmistä menestysrooleista Suomen kansallisoopperan lavalla mainittakoon Turandotin Liù, uuden Ring-tuotannon Reininkulta-osan Freia ja Valkyyria-osan ykkösvalkyyria-Helmwige.

haavisto reetta.jpg
Sirkku Wahlroos-Kaitila_3331 (2).jpeg

Sirkku Wahlroos-Kaitila

Sirkku Wahlroos-Kaitila toimii laulun yliopettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa sekä laulun tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Myös mestarikurssit sekä kesäkurssit niin kotimaassa kuin Keski-Euroopassakin kuuluvat hänen työnkuvaansa. Sirkku Wahlroos-Kaitila on suorittanut loppututkinnot Wienin musiikkiyliopiston ooppera-, oratorio- ja liedosastoilta. Oratorio- ja oopperatehtävien lisäksi hän on konsertoinut erilaisin liedohjelmin Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Islannissa.

Tuula Hällström

Diplomipianisti Tuula Hällström on Kangasniemellä usein esiintyvä taiteilija. Hän on erikoistunut liediin ja kamarimusiikkiin, konsertoi aktiivisesti useiden laulajien kanssa ja on haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja mestarikursseilla.
Hällström voitti Kangasniemen Musiikkiviikkojen Pieksämäen Poleenissa aikanaan vuosittain järjestämän Suomen ainoan liedpianistikilpailun kesällä 1999. Viulisti Anna Kahanpään kanssa hän voitti kamarimusiikkikilpailu Juvenalian. Soolopianistina hän on menestynyt Ilmari Hannikainen- ja Helmi Vesa-pianokilpailussa.


Opintonsa Tuula aloitti Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa opettajanaan mm. Collin Hansen, jonka kanssa yhteistyö jatkui myös Sibelius-Akatemiassa. Keväällä 2003 hän suoritti pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin, opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna. Mestarikursseilla opettajina ovat olleet mm. Konstantin Bogino ja Ralf Gothóni, ja lied-musiikkia hän on opiskellut Collin Hansenin lisäksi mm. Gustav Djupsjöbackan, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla.


Tuula on esiintynyt Suomessa mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Espoon Urkuyö ja Aaria-festivaalilla, Mäntän Musiikkijuhlilla, Kangasniemen Musiikkiviikoilla, Tuusulanjärven Kamarimusiikissa ja Naantalin Musiikkijuhlilla. Muista maista mainittakoon Ruotsi, Viro, Puola, Britannia, Unkari, Japani ja USA.

Hällström Tuula.jpg
bottom of page