top of page

HAE KURSSILLE
SÄHKÖPOSTITSE

Haku vuoden 2023 kursseille ei ole vielä alkanut.

Kursseille haetaan sähköpostitse: 

info@kangasniemenmusiikkiviikot.fi

 

Viestissä tulee mainita hakijan nimi ja yhteystiedot, mille kurssille hakee ja liitteenä pyydetään lähettämään CV ja laulunäyte.


Oopperakurssille hakevat pianistit lähettävät ainoastaan CV:n.

Tiedustelut:
Irene Spännäri
Puh. 040 596 4692
irene.spannari@kangasniemi.fi

Hae kurssille
Oppetajat

Opettajat

Mikko Franck

Mikko Franck on ollut Kangasniemen Musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja ja laulukilpailun tuomariston puheenjohtaja vuodesta 2003. Vuosina 2002–2007 Franck toimi Belgian Kansallisorkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Vuosina 2006–2013 hän työskenteli Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina ja vuodet 2008-2013 myös Oopperan taiteellisena johtajana.
Mikko Franck aloitti uransa kapellimestarina vain 17-vuotiaana ja on sen jälkeen johtanut mm. Berliinin, Los Angelesin, Lontoon, New Yorkin ja Wienin filharmonikkoja sekä Chicagon ja Tokion sinfoniaorkestereita. Oopperaa hän on johtanut mm. New Yorkin Metropolitanissa, Lontoon Covent Gardenissa ja Wienin valtionoopperassa. Ranskan radion filharmonisen orkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina Franck aloitti syksyllä 2015.

Mikko Franck
Rilla Kyykkä

Rilla Kyykkä

Oopperakorrepetiittori, diplomipianisti Rilla Kyykkä on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran. Hän on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla korrepetiittorina 20 kesänä, Helsingin Konservatoriossa pianonsoiton opettajana ja säestäjän virassa, Suomen kansallisoopperassa korrepetiittorina ja pääharjoittajana, Sibelius-Akatemiassa professorin assistenttina, säestäjänä, korrepetitiolehtorina, oopperakoulutuksen varajohtajana ja oopperaosaston johtajana kunnes muutti Saksan Nürnbergin Valtionoopperaan harjoittajaksi. Muutto Leipzigiin käynnisti mittavan freelance-uran niin kotimaassa kuin ulkomailla nimekkäiden laulajien harjoittajana, konserttipartnerina ja merkittävien kesäkurssien opettajana ja tasokkaiden produktioiden harjoittajana.
Rilla Kyykkä oli Suomen kansallisoopperassa taiteellisena suunnittelupäällikkönä 2008-2019 päätehtävänään vierailevien solistien etsiminen ja löytäminen ja heidän kiinnittämisensä.
Kangasniemen Musiikkiviikot ovat olleet oleellinen osa Rilla Kyykän kesäohjelmaa vuodesta 2008 lähtien, jolloin hän oli ensimmäistä kertaa Kangasniemen laulukilpailun tuomaristossa ja kesästä 2009 alkaen jokakesäisellä oopperakurssilla opettajana Mikko Franckin kanssa. Nykyisin Rilla Kyykkä toimii myös Kangasniemen Musiikkiviikkojen suunnitteluvastaavana.

Johanna Rusanen-Kartano

Dramaattinen sopraano Johanna Rusanen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Berliinissä ja Wienissä. Johanna Rusanen on voittanut Timo Mustakallio-laulukilpailun 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun 1996.
Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela-stipendin ja vuosiksi 1998-2000 hänelle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin.
Johanna Rusanen palkittiin Karita Mattila-palkinnolla vuonna 2001. Johanna Rusanen debytoi Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 1997. Hän on laulanut myös Berliinin Deutsche Operissa, Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan oopperajuhlien tuotannossa, Torinon Teatro Regiossa, Teatro Municipal de São Paulossa sekä Deutsche Oper am Rheinissa. Hänen tärkeimpiä roolejaan ovat Puccinin Tosca ja Turandot, Verdin Kohtalon voiman Leonora, Wagnerin Tannhäuserin Venus, Lohengrinin Ortrud ja Tristan ja Isolden Isolde.

Johanna Rusanen on konsertoinut kotimaisten musiikkijuhlien lisäksi mm. Chicagon Grant Park Music festivaaleilla, Varsovan Beethoven festivaaleilla sekä Lontoon BBC Proms festivaaleilla.
Vuonna 2017 Johanna Rusanen lauloi mm. Louchen roolin Turun Logomossa helmikuussa 2017 maailmanensi-iltaan tulevassa Müller-Berghausin oopperassa Die Kalewainen in Pochjola, Ida Lankisen roolin Kantelisen Mannerheim-oopperassa Ilmajoen musiikkijuhlilla kesäkuussa 2017, Sallisen Kullervo-oopperan äidin roolin Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa 2017 sekä Wagnerin Ring-tetralogian Brünnhilden roolit Suomen Kansallisoopperassa kausina 2020-2021.

Laulajanuransa ohella Johanna Rusanen toimii myös Siuntion Lauluakatemian taiteellisena johtajana. 

Johanna Rusanen-Kartano
Sirkku Wahlroos-Kaitila

Sirkku Wahlroos-Kaitila

Sirkku Wahlroos-Kaitila toimii laulun yliopettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa sekä laulun tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Myös mestarikurssit sekä kesäkurssit niin kotimaassa kuin Keski-Euroopassakin kuuluvat hänen työnkuvaansa. Sirkku Wahlroos-Kaitila on suorittanut loppututkinnot Wienin musiikkiyliopiston ooppera-, oratorio- ja liedosastoilta. Oratorio- ja oopperatehtävien lisäksi hän on konsertoinut erilaisin liedohjelmin Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Islannissa.

Jari Hiekkapelto

Jari Hiekkapelto on opiskellut Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Collin Hansenin ja Margit Rahkosen, sekä orkesterinjohtoa mm. Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla. Hiekkapelto on esiintynyt Lied- pianistina ja toiminut korrepetiittorina ja apulaiskapellimestarina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä maakuntaoopperoissa. Vuosina 2000-2006 hän työskenteli pääkorrepetiittorina ja kapellimestarina Saksassa Pforzheimin ja Regensburgin oopperataloissa. Suomessa hän on johtanut mm. Ooppera Skaalan ja Vaasan Oopperan produktiota, Vantaan Viihdeorkesteria, Pori Sinfoniettaa ja Suomalaista Barokkiorkesteria. Parhaillaan hän työskentelee myös Sibelius-Akatemiassa korrepetition lehtorina.

Jari Hiekkapelto
bottom of page